Selectează o Pagină

Loading

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
În Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Evanghelist Luca” din Limena provincia Padova, (Protopopiatul Triveneto IV) din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei s-a achiziționat și montat acoperișul bisericii parohiale, implementându-se astfel un proiect finanțat prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Biserica parohială este un punct de referință important pentru românii stabiliți sau veniți la muncă în nordul Provinciei Padova.
Lucrările la acoperișul bisericii au putut fi posibile datorită accesării unui proiect de finanțare nerambursabilă de către parohia noastră, fiind finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni .
Acest proiect are drept obiectiv principal crearea unui cadru liturgic autentic românesc care să ajute la creșterea duhovnicească a comunității și la perpetuarea valorilor culturale și educaționale românești prin conștientizarea apartenenței la identitatea națională lingvistică a copiilor născuți în familii mixte, dar și a copiilor care provin din zone diferite ale țării sau chiar de etnii diferite.
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanțări nerambursabile proiectelor care urmăresc păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate și din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării.

Preot Nicolaie Ticiu


ro_RORO
Copy link