Selectează o Pagină

Loading

Luni, 1 mai 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Proroc Ieremia” din Guidonia, păstorită de către Preacucernicul Părinte Sebastian Cosma.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre Evanghelia și Apostolul, citite în această zi.

În ambele citiri scripturistice, putem vedea cum omul aflat atât în boală, cât și în moarte, se încredințează lui Dumnezeu, deoarece în pofida încercărilor și a aparențelor, el crede că Dumnezeu este Cel care rânduiește viața lui pe făgașul cel mai potrivit pentru mântuirea sa. Acesta este și duhul în care Însuși Fiul lui Dumnezeu, care S-a făcut Fiul Omului, se lasă, cu deplină încredințare, în voia Tatălui, așa cum rostește Domnul în rugăciunea Sa din grădina Ghetsimani (cf. Matei 26, 42; Marcu 14, 36; Luca 22, 42). Aceasta este calea credinței pe care a arătat-o și Sfântul Întâi Mucenic Ștefan, prin mărturisirea și propovăduirea sa, cu îndrăzneală, înaintea celor care îl judecau.

La sfârșitul slujbei, Preacucernicul Părinte Paroh a mulțumit Preasfințitului Siluan, precum și tuturor celor prezenți și i-a invitat la agapa frățească. 

Ascultă predica 👇

„Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din mormânturi viață dăruindu-le!”


ro_RORO
Copy link