Selectează o Pagină

Loading

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Evanghelist Marcu” din Trento a sărbătorit marți, 25 aprilie 2023, atât pe ocrotitorul Sfântului lăcaș, cât și 20 de ani de la înființarea parohiei. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în mijlocul comunității românești din Trento, păstorită de Preacucernicul Părinte Consilier Ioan Lupășteanu.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfințitul Siluan a explicat cuvintele Domnului din Evanghelia zilei: „Așa de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică” (Ioan 3,16), subliniind marea iubire și milostivire a Lui Dumnezeu față de om, chiar dacă acesta L-a trădat în Rai. Chiar dacă omul continuă să se îndepărteze de Dumnezeu și tăgăduiește prezența și existența Lui, cu toate acestea, Dumnezeu, care ESTE, ne arată, în continuare, că El ne iubește, îndemnându-ne ca, și noi, să ne iubim unul pe altul.

Ierarhul a felicitat comunitatea din Trento, în frunte cu părintele paroh, pentru frumoasele realizări, urându-le ca propovăduirea lui Dumnezeu Cel iubitor de oameni să continue în parohie și să-i ducă în veșnicie pe toți cei care voiesc să se mântuiască.

Predica ierarhului poate fi ascultată integral mai jos 


Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Evanghelist Marcu” din Trento a fost înființată la data de 1 mai 2003, de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, fiind numit ca paroh părintele Ioan Lupășteanu. În anul 2009, se pun bazele școlii parohiale, care numără, în prezent, peste 80 de copii, iar, începând cu anul 2011, se organizează o filie la Cles. Biserica se găsește la adresa: Vicolo di San Marco nr. 1, Trento (Chiesa San Marco l’Evangelista).

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link