Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a 16-a după Rusalii (Pilda talanților), 11 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Parohia „Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica” din localitatea Chivasso (Protopopiatul Piemonte III), păstorită de Preacucernicul Părinte Nicolae Vasilescu. Vizita ierarhul marchează aniversarea a 15 ani de la înființarea parohiei.

La momentul potrivit, chiriarhul a hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Busuioc Petru Cătălin, pe seama Parohiei „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Novara.

În cuvântul de învățătura, Preasfințitul Siluan a tâlcuit evanghelia zilei, acesta putând fi ascultat mai jos ⬇️

Din soborul de preoți au făcut parte Preacucernicul Părinte Protopop Cristian Ștefan (Parohia „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Novara – Protopopiatul Piemonte III) și Preacucernicul Părinte Protopop onorific Gheorghe Vasilescu (Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Torino – Protopopiatul Piemonte I).

La eveniment au asistat și Episcopul Catolic din Ivrea, monseniorul Edoardo Aldo Cerrato, domnul consul Mihai Mihalache, delegat din partea Consulatului General al României la Torino, precum și reprezentanți ai autorităților civile din localitate.

Parohia „Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica” din Chivasso a fost înființată, în anul 2010, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca paroh părintele Nicolae Vasilescu. În anul 2012, s-a pus piatra de temelie a viitoarei biserici parohiale, slujba fiind săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan (Selejan), Mitropolitul Banatului, și de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan. În anul 2014, s-a început slujirea în noul lăcaș de închinare. Adresa bisericii este: strada Baraggino, numărul 53, localitatea Chivasso.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link