Selectează o Pagină

Loading

Părintele Doru Fuciu, preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, trecut la Domnul, după  mai mulți ani de suferință, a fost condus marți, 1 august 2023, pe ultimul drum al vieții pământești.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, avându-i alături pe Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania și un sobor de clerici din întreaga Eparhie, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în biserica parohiei din Cremona, unde a fost depus sicriul Părintelui Doru Fuciu.

În continuare, a fost săvârșită slujba înmormântării, sub protia Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, care a rostit un cuvânt de mângâiere adresat familiei, apropiaților, enoriașilor și celor care l-au cunoscut pe părintele Doru, evidențiind lucrarea pastorală rodnică, desfășurată timp de 20 de ani, de către preotul paroh la parohia românească din Cremona.

Părintelui Doru Fuciu a fost înhumat în cimitirul comunal al orașului Cremona.

* * *

Pr. Doru Fuciu s-a născut în orașul Victoria, Județul Brașov, în ziua de 30 August 1970. A absolvit școala generală și liceul, în orașul natal, urmând ulterior cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă de la Sibiu, obținând licența în teologie pastorală, în anul 1996.

Se căsătorește, în anul 1999, la Victoria, cu viitoarea preoteasă Viorica Mândrea (devenită Fuciu). În același an, se stabilește în Italia, la Roma, unde este hirotesit citeț și ulterior ipodiacon, pe seama parohiei „Sf. Ioan Casian”, de către ÎPS Părinte Mitropolit Iosif.

Este hirotonit diacon, în anul 2001, pe seama Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino (II), iar ulterior este hirotonit preot, de către PS Părinte Episcop Siluan, în anul 2002, când este și înființată parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, unde va sluji cu dragoste și dăruire de sine, până la sfârșitul vieții.

În anul 2009 se naște Teofana, unica fiică a doamnei preotese Viorica și a Pr. Doru.

În anul 2013, prin strădania Pr. Doru Fuciu și a membrilor consiliului parohial, comunitatea parohială achiziționează o biserică catolică, în orașul Cremona, care va fi ulterior reamenajată în totalitate, conform tradiției ortodoxe, cu sacrificii substanțiale din partea credincioșilor parohiei.

În anul 2016, are loc slujba de târnosire a noii biserici din Cremona, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Iosif de la Paris, a ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului, a PS Părinte Episcop Visarion al Tulcii și a PS Părinte Episcop Siluan al Italiei.

De-a lungul slujirii sale preoțești la Cremona, Pr. Doru Fuciu s-a distins printr-o deosebită râvnă pastorală, în parohie formându-se, de-a lungul timpului, mai mulți clerici, care au înființat, la rândul lor, noi parohii și filii. Nu au lipsit nici activitățile social – filantropice, culturale și catehetice, la care s-a adăugat dragostea pentru slujire.

Veșnica pomenire sufletului nou-adormitului robului lui Dumnezeu, Doru Preotul, fratele nostru împreună-slujitor, și pomenirea lui din neam în neam!

* * *


Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO