Selectează o Pagină

Loading

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2022, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Sfințit Haralambie” din Palermo (Protopopiatul Sicilia), păstorită de părintele Martinian Epure, a organizat o serie de activități, alături de ceilalți preoți din protopopiat, prin care s-au marcat mai multe evenimente de interes religios și național: 29 noiembrie – Comemorarea a 170 de ani de la mutarea la cele veșnice a marelui istoric, scriitor și revoluționar român Nicolae Bălcescu; 30 noiembrie – Cinstirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României și unul dintre Ocrotitorii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei; 1 decembrie – Ziua Națională a României.

Joi, 29 noiembrie 2022, la Cimitirul Capuccini din Palermo s-a săvârșit slujba parastasului pentru Nicolae Bălcescu, în prezența autorităților civile și religioase palermitane, după care a avut loc o prezentare a vieții sale, urmată de o depunere de coroană de flori. Seara s-a încheiat printr-un concert de colinde.

Vineri, 30 noiembrie 2022, în ziua de cinstire a Sfântului Apostol Andrei s-a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, iar seara a avut loc un concert de colinde la care au participat autoritățile civile și religioase din Palermo.

Ziua Națională a României, joi 1 decembrie 2022, a fost marcată prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii și a slujbei de Te Deum. Ulterior a avut loc o procesiune spre statuia lui Nicolae Bălcescu din Piazza Marina, Palermo, unde s-a depus o coroană de flori și s-a săvârșit slujba parastasului de către Preasfințitul Părinte Episcop Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Ziua s-a încheiat printr-un concert de muzică dedicat Zilei Naționale a României.

La aceste evenimente a participat o delegație din România formată din PC. Părinte Profesor Ionuț Marcel Pop, director al Seminarului Teologic „Dumitru Stăniloae” din Brașov, PC. Părinte Manea Ion, protoiereu de Bran-Zărnești, PC. Părinte Profesor Margin Ionuț, PC. Părinte Profesor Araniosi Paul și doamna profesoară Daniela Postolache, alături de alți profesori și elevi ai seminarul Teologic din Brașov.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

 

ro_RORO
Copy link