Selectează o Pagină

Loading

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în ziua de 19 decembrie 2023, câțiva tineri din Asociația Nepsis Roma, însoțiți de Preacucernicul Părinte Vicar Gheorghe Militaru au colindat bătrânii de la Casa di RiposoVilla Relais”, un centru RSA –  Rezidență și Asistență Sanitară pentru bătrâni. Atât administratorii, cât și marea majoritate a personalului care lucrează în acest centru sunt români, care ne-au întâmpinat cu multă căldură și bucurie.

Sub egida Anului omagial închinat de Patriarhia Română persoanelor vârstnice, grupul de colindători a dorit să aducă o mângâiere și un zâmbet pe fețele întristate ale acestor persoane, care resimt mai puternic ”singurătatea” în pragul sfintelor sărbători. Cu toții au fost emoționați și au fredonat alături de corul nostru frumoasele colinde românești dar și italiene. La rândul lor și tinerii Nepsis au fost emoționați și s-au apropiat cu drag de sufletele cele însingurate, văzând în aceste persoane vârstnice, chipuri vii ale bunicilor lor din depărtări.

La despărțire s-au salutat cu multă căldură, de parcă se cunoșteau de-o viață și cu promisiunea de a reveni cât mai curând în mijlocul lor.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat

Psa. Ionela Ivan

ro_RORO
Copy link