Selectează o Pagină

Loading

În ziua de duminică, 21 mai 2023, la prăznuirea Sfinţilor Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena, mai mulţi tineri din parohiile Rovigo și Valeggio Sul Mincio, la care s-au adăugat şi alţi tineri din Padova, au mers într-un „Nepsis Tour” pe urmele sfinţilor din oraşul Padova.

Punctul de întâlnire a fost vestitul parc din Padova, numit Prato della Vale, apoi tinerii au mers în biserica Abazziei Santa Giustina, unde s-au închinat la moaștele Sfântului Evanghelist Luca şi au citit împreună slujba Acatistului, după care părintele Nicolae Budui de la Parohia Rovigo a vorbit celor prezenţi despre viaţa şi misiunea Sfântului Evanghelist Luca, pe baza acatistului citit. În urma acestui dialog, tinerii şi-au fixat mai bine cunoştinţele despre primul pictor de icoane, despre simbolurile celor patru evanghelişti şi au înţeles că dorinţa de cunoaştere, de înţelepciune, de bine şi frumos va putea duce întotdeauna către Dumnezeu, iar dragostea faţă de semeni şi de Dumnezeu va aduce la dobândirea slavei celei veşnice. Tinerii au fost invitaţi să devină şi ei apostoli şi evanghelişti ai vremii lor.

Următorul obiectiv a fost Basilica di S. Antonio di Padova, un minunat complex monastic care adăposteşte mormântul Sfântului Antonio de Padova (+ 1231), precum şi o capelă a relicvelor cu foarte multe sfinte moaşte, printre care şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Ghid preţios ne-a fost pe tot parcursul zilei, doamna preoteasă Alina Laura Ticiu.

Ziua a continuat la Parohia Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde părintele protopop Gheorghe Verzea, a prezentat tinerilor iconografia bisericii.

După acest moment, tinerii s-au bucurat de jocuri de cunoaștere, de echipă și de comunicare moderate de părintele Ionuț Dascălu împreună cu Andreea Groza, membru Nepsis, de la Parohia Valeggio sul Mincio.

După această zi, tinerii și-au manifestat dorința de a repeta astfel de întâlniri, pentru că toate cele trăite şi cunoștințele despre vieţile acestor sfinţi le-au oferit un model de prietenie, pe care să îl urmeze de acum înainte în relațiile dintre ei.

 

ro_RORO
Copy link