Selectează o Pagină

Loading

În ziua de 8 decembrie, cei 70 de copii și tineri „Nepsis”, ai parohiei „Sfântul Daniil Sihastrul” din Piacenza, au trăit momente deosebite, pășind pe urmele sfinților din orașul Bologna.

Ne-am bucurat de numeroasele obiective istorice ale orașului și de închinarea la Sfintele Moaște ale Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, și a Sfinților Mucenici Vitalie și Agricola, din Catedrala Mitropolitană „Sfântul Petru”. Apoi am vizitat impunătoarea basilica „San Petronio”, patronul orașului Bologna, care după mărime este a cincea din lume, iar prin ea trece meridiana pământului.

La prânz am fost călduros întâmpinați si primiți de creștini si tineri ai parohiei „Sf. Ioan Botezatorul” din Bologna.După prânz, colinde, schimbul de experiență și reculegerea asupra condiției umane în cimitirul Certosa, am căpătat puteri noi și am început urcușul pe cea mai înaltă culme unde se află Sanctuarul „San Luca”. Acesta găzduiește o icoană bizantină antică a Maicii Domnului la care ne-am închinat. După ce am coborât de pe cea mai frumoasă colină a orașului, tinerii și copiii și-au luat rămas bun de la tinerii de la Bologna promițând unii altora că se vor întâlni cât de curând posibil la „Sfânta Iustina” din Piacenza.

Mulțumim părintelui Marcel Călugărescu și d-nei preotese Marcela, pentru ospitalitate și călduroasa primire.

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO