Selectează o Pagină

Loading

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei găzduiește, la Roma, în perioada 25 – 28 septembrie 2023, cursurile pastoral-misionare pentru clericii din eparhie, în vederea obținerii gradelor clericale „Definitiv”, „Gradul II” și „Gradul I”. Festivitatea de deschidere a cursurilor a avut loc luni, 25 septembrie, prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, urmată de slujba de Te Deum, prezidată de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei  Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

După săvârșirea slujbei de Te Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a rostit un cuvânt de binecuvântare și de bun venit preoților participanți la cursuri.

Din soborul de preoți slujitori ai Dumnezeieștii Liturghii a făcut parte și PC Pr. Prof. Univ. Dr. Nicușor Beldiman, Consilier la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Director al Departamentului de Teologie Sistematică, Practică şi Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti.

Un cuvânt introductiv și de bun venit a adresat și PC Pr. Prof. Dr. George Grigoriță, cadru didactic la Departamentul de Teologie Sistematică, Practică şi Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti  și Consilier Patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Prelegerile în cadrul cursurilor vor fi susținute de: Pr. Prof. Dr. Nicușor Beldiman, Pr. Prof. Dr. George Grigoriță, Pr. Prof. Dr. David Pestroiu și Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Pe perioada cursurilor, clericii înscriși la cursurile pastoral-misionare vor participa și la un program liturgic (Vecernie și Dumnezeiasca Liturghie).

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link