Selectează o Pagină

Loading

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a poposit la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Spilimbergo, stareț fiind Preacuviosul Părinte Antonie (Pința).

Chiriarhul a asistat la slujba de Te Deum de mulțumire și a adresat obștii monahale și credincioșilor prezenți un cuvânt de binecuvântare, îndemnându-i pe frați să se roage pentru lumea întreagă și să dea mărturie celor ce le trec pragul despre bucuria de a sluji pe Dumnezeu.


Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” a fost înființată, cu aprobarea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, în luna septembrie 2021. Organizarea propriu-zisă a comunității monahale începe în anul 2019, prin venirea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Antonie. În perioada 2019 – 2021, Sfinția Sa s-a ocupat de funcționarea Centrului Pastoral „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, transformat ulterior în așezământ monahal. Obștea monahală este compusă din 3 viețuitori.

Clădirea mănăstirii a fost, la început, o școală elementară ce a fost achiziționată de comunitatea ortodoxă română din zonă, în anul 2019. Îndată după cumpărare, au început lucrări de modernizare și de reabilitare. La parter, a fost amenajat un paraclis de aproximativ 100 de metri pătrați, iar la etaj, au fost amenajate chilii pentru viețuitorii așezământului. Mănăstirea mai dispune și de un teren agricol de peste 1000 de metri pătrați.

Lăcașul  de slujire a fost înfrumusețat cu un frumos iconostas sculptat în lemn de tei, sfințit în anul 2021, cu policandre, mobilier și obiecte liturgice necesare slujirii. În curtea mănăstirii, de găsește o troiță din lemn de stejar, lucrată în stil maramureșean, și o clopotniță.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link