Selectează o Pagină

Loading

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în ziua de 6 Noiembrie 2022, în paraclisul „Sfântul Cuvios Eufrosin Bucătarul”, aflat în incinta sediului celor două asociații „Sfântul Laurențiu” și „Sfânta Filofteea” al parohiei Înălțarea Sfintei Cruci, Torino 2, a fost săvârșită Sfânta Liturghie dedicată copiilor și tinerilor de la Centrul Catehetic al parohiei.

Au participat aproximativ 100 de persoane dintre care 80 de copii şi tineri ai celor trei grupe catehetice (Grupa Mică, Grupa Mare și Nepsis), care pe parcursul întregului an urmează cursurile de catehism organizate în cadrul parohiei.

Copiii şi tinerii, alături de părinții care i-au însoțit, au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită de părintele paroh Gabriel Burcescu, dând răspunsurile la strană, uniți în cântare și rugăciune și apoi primind Sfânta Împărtăşanie.

În cuvântul său, părintele Gabriel Burcescu a mulțumit lui Dumnezeu pentru această reluare a Sfintelor Liturghii cu copiii, activitate care fusese inițiată și desfășurată în trecut de vrednicul de pomenire părintele Lucian Roșu, la vechiul sediu al Asociației Sfântul Laurențiu.

Liturghia cu copiii și cu tinerii, cu ajutorul lui Dumnezeu, va fi săvârșită cu cadență lunară.

De asemeni a fost prezentat sediul celor două asociații și modul de desfășurare ale activităților aferente, de către voluntarii angrenați în această misiune, bucurându-se apoi cu toții la o agapă frățească.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat preoteasa Nicoleta Istina.

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO