Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a 23-a după Rusalii (a vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor), 22 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în sobor de preoți și diaconi, la parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Terni (Protopopiatul Umbria-Marche), păstorită de Preacucernicul Părinte Vasile Andreca.

La momentul potrivit, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Lucian Roșcăneanu, pe seama parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea Chianciano Terme (Protopopiatul Toscana I), iar la finalul slujbei a binecuvântat cu agheasmă catapeteasma bisericii și lucrările efectuate la lăcașul de slujire.

După citirea evangheliei, Preasfințitul a ținut un cuvânt de învățătură, tâlcuind pericopa evanghelică a zilei.

⬇️Predica ierarhului poate fi ascultată mai jos⬇️

La eveniment au participat autorități civile române și italiene și reprezentanți ai comunităților religioase din localitate, domnul Cosmin Mitrea, ministru consilier și gerant interimar în cadrul Consulatului General al României la Roma, Excelența Sa, Monseniorul Francesco Soddu, episcopul catolic de Terni-Narni-Amelia, care au transmis mesaje ocazionale, precum și o delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de Domnul Secretar de Stat Gheorghe Cârciu.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a oferit părintelui paroh, Consiliului și Comitetului Parohial, precum și tuturor ostenitorilor parohiei, Gramată de apreciere și recunoștință pentru toată osteneala depusă la amenajarea lăcașului de închinare.


Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Terni a fost înființată la data de 1 decembrie 2002, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, fiind numit ca preot paroh părintele Vasile Andreca. Parohia este găzduită într-o biserică catolică amenajată cu tot ceea ce este necesar pentru slujirea după tradiția ortodoxă. Adresa bisericii este: Via del Rivo, nr. 274, Terni.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link