Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 29 octombrie 2023, a 24-a după Rusalii (Învierea fiicei lui Iair), Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu” din Roma – Torre Spaccata, păstorită de Preacucernicul Părinte Gabriel Popescu.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre faptul că, suferința și durerea schimbă firea omului din interior și îl poate face pe acesta, dintr-un necredincios, să devină, cu adevărat, mărturisitor al Învierii. Credința și smerenia, alături de suferință și durere, mișcă inima Domnului, Care dăruiește vindecare și viață, celor care cer acestea de la El.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a sfințit cu agheasmă catapeteasma și a binecuvântat lucrările săvârșite la lăcașul de cult.

Pentru a răsplăti osteneala tuturor celor care au ajutat la împodobirea bisericii, Preasfințitul Atanasie de Bogdania a oferit Consiliului și Comitetului Parohial Gramată episcopală de apreciere, iar părintele paroh a fost hirotesit întru iconom.


⬇️Ascultă predica mai jos⬇️Parohia „Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu” din Roma-Torre Spaccata a fost înființată în anul 2011 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, când, la cea vreme era paraclis episcopal, fiind numit ca preot slujitor, părintele Gabriel Popescu. În anul 2017, paraclisul episcopal a devenit parohie. Activitatea pastorală și misionară a parohiei se desfășoară într-o capelă a unui complex sanitar, care este amenajată cu tot ceea ce este necesar pentru slujirea ortodoxă. Adresa bisericii este: Via Torre Spaccata 157, Roma (lângă stația de metrou Torre Spaccata).

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

📲urmărește-ne pe Telegram: https://t.me/episcopia_italiei 


ro_RORO
Copy link