Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 12 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfânta Muceniță Pelaghia” din localitatea Montecatini Terme (Protopopiatul Toscana I), păstorită de Preacucernicul Părinte Matei Tulan. Cu această ocazie, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Stoica Liviu Nicolae și întru diacon pe ipodiaconul Veziteu Florentin Gheorghe, pe seama parohiei gazdă.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța milosteniei în viața credinciosului, ca legătură duhovnicească între el și aproapele său, spre care își manifestă dragostea, compătimirea și ajutorul.

Predica ierarhului poate fi ascultată ➡️ aici

La final, ierarhul a binecuvântat catapeteasma bisericii și lucrările de amenajare și împodobire ale lăcașului de cult. Părintele paroh, Consiliului și Comitetul Parohial au primit din partea Preasfințitului Atanasie de Bogdania, Gramată de apreciere și mulțumiri pentru tot efortul depus la amenajarea bisericii parohiale.

La eveniment au participat și autoritățile locale civile și religioase, care au adresat alocuțiuni, precum și domnul ministru-consilier Edmond Neagoe, Gerant interimar al Consulatului General al României la Bologna.


Parohia „Sfânta Muceniță Pelaghia” din Montecatini Terme a fost înființată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în anul 2013, fiind numit ca și preot paroh părintele Matei Tulan. La început, parohia a fost găzduită într-o capelă a unei parohii catolice din localitate, pentru ca apoi, parohia să achiziționeze un spațiu, care a fost amenajat cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este: via Volturno, nr. 26, Montecatini Terme.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link