Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a 31-a după Rusalii (vindecarea orbului din Ierihon), 3 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângărați” din localitatea Cerveteri, păstorită de Preacucernicul Părinte Liviu Baciu.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit evanghelia duminicii.

Predica ierarhului poare fi ascultată integral mai jos ⬇️

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Siluan a sfințit catapeteasma bisericii și a binecuvântat lucrările de înfrumusețare a acesteia.

Pentru merite deosebite în activitatea pastoral-liturgică, social-filantropică și administrativă, părinte paroh Liviu Baciu a fost hirotesit întru iconom. Consiliul și Comitetul Parohial, împreună cu credincioșii implicați în buna chivernisire a casei Domnului, au primit Gramată de apreciere.

La eveniment au participat doamna Elena Gubetti, primarul localității Cerveteri și doamna Maria Pascal, cea care a pictat icoanele catapetesmei.


În anul 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, părintele Bogdan Petre a început organizarea parohiei din Ladispoli. În anul 2005, părintele Lucian Bîrzu a fost numit ca paroh la parohia din Ladispoli, la Cerveteri organizându-se o filie. În anul 2016, cu binecuvântarea Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, a fost înființată parohia cu hramul „Sfinții Cuvioși Simeon și Amfilohie de la Pângărați” din Cerveteri, fiind numit ca preot paroh părintele Liviu Baciu. Parohia și-a dobândit și amenajat propriul lăcaș de slujire, ce se află la adresa: Via Colle dell’Asino 3, Cerveteri.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link