Selectează o Pagină

Loading

În Duminica întâi după Rusalii, numită Duminica Tuturor Sfinților, 11 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Aprilia (Protopopiatul Lazio III), păstorită de părintele Ștefănel Nanu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre cinstirea Tuturor Sfinților în prima Duminică după Rusalii, subliniind motivul acestei cinstiri, imediat după Pogorârea Sfântului Duh: „Duhul Sfânt, pe care noi îl numim Mângâietorul, este și Sfințitorul, Cel care Se revarsă peste tot trupul, peste tot omul care Îl primește pe Hristos, crede în El și se închină Lui, ca unui Împărat și Dumnezeu, și Care lucrează în om rostul pentru care Dumnezeu l-a creat pe om: asemănarea cu El, cu Creatorul!”

Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să sporească în credință, ca aceasta să devină lucrătoare, întrucât credința i-a făcut pe sfinți să-L urmeze pe Hristos, ca să dobândească făgăduința, după cum spune Apostolul: că, „El este începătura și plinirea credinței noastre” (Evr. 12, 2).

⬇️ Predica integrală poate fi ascultată mai jos ⬇️

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” a fost înființată, în anul 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca paroh Părintele Ștefănel Nanu. În perioada 2008-2012, parohia a funcționat în localitatea Lanuvio. Din anul 2012, parohia s-a mutat în localitatea Aprilia și se găsește la adresa: via Carroceto 163 B, provincia Latina.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link