Selectează o Pagină

Loading


Duminică, 26 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Roma – Prima Porta, păstorită de Preacucernicul Părinte Protopop Gabriel Ioniță (Protopopiatul Lazio II). Vizita ierarhului încununează zilele dedicate hramului parohiei, al 18-lea de la înființare.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a subliniat că Domnul ne poartă de grijă și ne învață despre importanța milosteniei, învățătură care reiese din cuprinsul Dumnezeieștii Liturghii, marcată de prezența milosteniei și a milostivirii Domnului față de noi.

La final, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările de înfrumusețare ale noului lăcaș de cult al parohiei, lucrări finanțate prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

⬇️ Predica ierarhului poate fi ascultată integral mai jos ⬇️


Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a fost înființată în anul 2005 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca paroh părintele Gabriel Ioniță. La început, parohia a fost găzduită într-o biserică din localitate, iar în anul 2021, parohia a cumpărat un spațiu de slujire propriu, care a trecut printr-un amplu proces de restaurare, fiind împodobită cu cele necesare slujirii cultului ortodox. Adresa bisericii este: via di Santa Cornelia, nr. 72-75, Roma

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link