Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 15 octombrie 2023, a 21-a după Rusalii (a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic) Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Torino (I), păstorită de Preacucernicul Părinte Cristian Vasilescu. Vizita Preasfinției Sale încununează zilele dedicate ocrotitoarei parohiei, Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, cinstită în fiecare an la data de 14 octombrie. Alături de părintele paroh, la parohia sus-amintită, mai slujesc părintele Gheorghe Vasilescu, protopop onorific, primul paroh al comunității piemonteze, și părintele Ovidiu Cucoș.

La momentul potrivit, Preasfințitul Siluan a hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Rujuc Constantin, pe seama parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea San Damiano d’Asti.

Cuvântul de învățătură al Preasfințitului Siluan poate fi ascultată mai jos ⬇️


Începuturile parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Torino sunt legate de anii 1978, când aceasta era o filie a parohiei din Milano, aflată în acea vreme sub îndrumarea Preacucernicului Părinte Traian Valdman. La data de 9 iunie 1979, a fost hirotonit întru preot viitorul paroh al comunității, părintele Gheorghe Vasilescu. În anul 1981, parohia primește, în contract de comodat, o biserică catolică ce a trecut printr-un amplu proces de renovare și restaurare, pentru a corespunde tradiției liturgice și bisericești ortodoxe. Biserica actuală, aflată în proprietatea parohiei, se află la adresa Corso Vercelli 481/9 Torino.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


 

ro_RORO
Copy link