Selectează o Pagină

Loading

 Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în a II-a Duminică după Paști, a avut loc la Roma, lansarea filmului documentar „Coroana României”. Evenimentul s-a desfășurat la parohia „Nașterea Maicii Domnului”, San Giovanni din Roma, în prezența Preacucernicului Părinte Vicar Gheorghe Militaru, a Preacucernicului Părinte Protopop Cristian Olteanu (Lazio 1), a Preacucernicului Părinte Paroh al parohiei gazdă, Ioan Ivan și a realizatorului George Grigoriu, venit din România, împreună cu echipa sa, special pentru acest eveniment.

Au participat și numeroși credincioși, care vizionând acest documentar, au redescoperit frumusețea și bogăția pe care o purtăm în noi, ca români, peste tot în lume, și mai ales pe meleagurile străine.

Din vizionarea cinematografică credincioșii au aflat că regele Ferdinand și regina Maria, au fost încoronați ca rege și regină „a românilor” și nu „a României”, lucru care ne responsabilizează, și pe noi, cei „de peste veacuri”, să cunoaștem, să transmitem mai departe, să împărtășim generațiilor care vin, ceea ce suntem și mai ales, jertfa pe care strămoșii noștri au făcut- o pentru țară, și de fapt pentru noi.

A fost o seară de bucurie, care s-a încheiat frumos, cei prezenți ciocnind câte un ou roșu, spre slava lui Hristos Dumnezeu Cel Înviat a treia zi din morți!

Întărim și noi îndemnul de a fi prezenți la lansarea filmului în celelalte orașe din Italia.

 

 

 

ro_RORO
Copy link