Selectează o Pagină

Loading

Marți, 8 noiembrie 2022, la sediul Ambasadei României în Republica Italiană a avut loc prezentarea oficială a Ediției aniversare a jurnalului Reginei Maria, „Povestea vieții mele”, tradusă în limba italiană și publicată la Editura Rediviva din Milano sub numele „La storia della mia vita”.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României au fost invitații speciali ai evenimentului organizat de către Ambasada României în Republica Italiană, reprezentată de către doamna Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino.

În deschiderea evenimentului, doamna ambasador Gabriela Dancău a vorbit despre importanța acestei întâlniri cu membrii Familiei Regale a României, mai ales că la data de 15 octombrie 2022 s-au aniversat 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, unul dintre cele mai simbolice evenimente din istoria României, găzduit de orașul Alba Iulia.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române a subliniat în cuvântul său legătura istorică dintre România și Italia, adresând câteva cuvinte reprezentanților comunității române din Italia. Alteța Sa Regală Principele Radu al României a amintit câteva fapte istorice referitoare la Familia Regală a României.

Doamna preoteasă Violeta Popescu, coordonator al cărții și fondator al editurii Rediviva, în calitate de istoric, a subliniat în cuvântul său, contribuția pe care Regina Maria a avut-o în schimbarea cursului istoriei unei țări devastată de război, care și-a regăsit demnitatea istorică. Pentru faptul că Regina Maria a luptat pentru unitatea țării i-a rămas numele de „Regina tuturor românilor”.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a fost reprezentată la eveniment de cei doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar, de către Preacucernicul Părinte Gheorghe Militaru, vicar administrativ eparhial, de Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Țuțuroi și de către domnișoara Ana Maria Obreja, președintele Asociației San Lorenzo dei Romeni, asociația de caritate a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Departamentul de Comunicare al EORI

foto credit: https://www.romaniaregala.ro

ro_RORO
Copy link