Seleziona una pagina

Loading

În data de 12 februarie 2023, în Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Parascheva Romana” din localitatea Gaeta (Penitro), unde a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți, format din părintele paroh Vasile Carp, părintele Marius Lucian Trifina, paroh la Asti și fostul paroh al parohiei sus-numite, părintele Carp Romică, din protopopiatul Fălticeni (România) și ieromonahul Paisio (Maddalena), precum și de diaconul Vasile Dascălu. La momentul potrivit, ierarhul a hirotesit un citeț și a binecuvântat un paraclisier, pe seama parohiei gazdă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificația perioadei Triodului, perioadă pregătitoare pentru Sfintele Paști, care prin trei cântări specifice de la Utrenie, aduc aminte omului și îl conștientizează, de fapt, că acesta trăiește departe de Dumnezeu. Principala cauză pentru care omul s-a depărtat de Dumnezeu se datorează faptului că el a vrut să fim mai presus de El. Moștenirea despre care se vorbește în evanghelie este de fapt nemurirea și nestricăciunea, pierdute de către noi în momentul ruperii de Dumnezeu.

Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să învețe să se pregătească pentru participarea la „ospățul Domnului” și să se bucure deplin de acesta, devenind din simpli spectatori, participanți activi. Fiecare Dumnezeiasca Liturghie trebuie să devină ospăț cu Dumnezeu și cu sfinții Săi.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate în biserică și în sala de cateheză, realizate în anul 2022, ocazie cu care Consiliul și Comitetul Parohial au primit gramată episcopală de apreciere, iar părintele paroh a fost hirotesit întru iconom.

La eveniment au participat și Arhiepiscopul catolic de Gaeta, Luigi Vari, și primarul orașului Formia, domnul Gianluca Taddeo.

Dipartimento Comunicazione e Immagine DORIit_ITIT
Copy link