Selectează o Pagină

Loading

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la inițiativa Pr. Protopop Cristian Ștefan și cu sprijinul PC Consilier și coordonator al Departamentului pentru Tineret, Pr. Marian Preda, sâmbătă, 29 octombrie 2022, în parohia „Sf. Ioan de la Râșca și Secu”, din Settimo Torinese, păstorită de Pr. Paul Porcescu, a avut loc Conferința „De la Rugăciunea citită la cea trăită – Aspecte practice pentru tineri în căutarea rugăciunii”, susținută de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Pentru a ne înțelege și întări credința, într-o lume cuprinsă de negare și rătăcire, Preasfințitul Atanasie a adus în fața participanților un cuvânt izvorât din cea mai sinceră și autentică preocupare față de găsirea „căii împărătești” a rugăciunii, a dialogului nemijlocit dintre om și Dumnezeu, izvorât din suferința pierderii sfintei legături, rupte prin păcat, care, desfigurează haina harică, lăsând omului nostalgia aristocrației divine din care provine și setea spre căutarea reînnobilării prin pocăință.

Ierarhul a subliniat mai multe aspecte de referință în ce privește perspectiva unei rugăciuni autentice, pornind de la icoana Mântuitorului Iisus Hristos întrupat din dragoste față de om și cu dorința restaurării întregii lumi prin iubire. Astfel, creștinul, este chemat tainic de această jertfă perpetuă, ca să răspundă Mântuitorului, care bate la ușa sufletului nostru, să îmbrățișeze iubirea trimisă în această lume și prin asumarea acesteia să devină mărturisitor și ucenic al Semănătorului care împrăștie dragostea divină peste tot pământul.

În partea a doua a conferinței, tinerii au avut un dialog cu PSAtanasie, punând întrebări, primind răspunsuri și fiind provocați de către Preasfinția Sa, către structurarea interioară, printr-o conduită duhovnicească ce presupune lectură biblică alternată cu diverse rugăciuni, care să provoace o diversitate de trăiri a întâlnirii cu Dumnezeu.

Parohia gazdă a oferit la final un dineu cu specific italian, spre bucuria tuturor participanților la această minunată întâlnire.

Dăm Slavă Bunului Dumnezeu, cu nădejdea că mesajul acestei conferințe să reverbereze în sufletele tuturor celor prezenți și să rodească.

A consemnat Diacon Valentin Petraru

 

 

 

 

 

ro_RORO
Copy link