Selectează o Pagină

Loading

Luni, 24 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a participat la întâlnirea anuală a preoților și preotesele din parohiile Protopopiatelor Piemonte I și III (nordul Italiei). Evenimentul, care a avut loc în localitatea Rhêmes-Notre-Dame (Aosta) se dorește, pe lângă caracterul administrativ al întâlnirii, a fi un moment de împreună bucurie și de împărtășire a gândurile duhovnicești.

Ziua a început cu un moment de rugăciune, după care PS Atanasie de Bogdania a transmis un gând de binecuvântarea la începutul acestei întâlniri și a vorbit despre anului omagial 2023, care va fi „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română. Ierarhul a evidențiat proiectele catehetice și sociale care se vor implementa și desfășura în acest an în cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Totodată, ierarhul a vorbit și despre importanța datei de 24 ianuarie în istoria țării noastre, ca momentul în care a avut loc Unirea Principatelor Române, actul fundamental prin care s-au pus bazele statului național unitar român.

Părintele Iustin Androne, de la Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino, a susținut o conferință cu titlul „Muzica ca element esențial în misiunea Bisericii”, temă în legătură cu „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)

La eveniment a luat parte și doamna Ioana Gheorghiaș, Consulul general al României la Torino, care a felicitat parohiile pentru frumoasele activități filantropice și catehetice desfășurate în fiecare parohie în parte.

După amiază, familiile preoților vor petrece un timp de împreună-comuniune, cu scopul de a se cunoaște mai bine între ei și de a cultiva valorile morale și sociale, spre o bună viețuire în Biserică, dar și în societate.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link