Selectează o Pagină

Loading

Luni, 9 octombrie 2023, a avut loc întâlnirea organizatorilor de tabere şi şcoli de vară din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, la inițiativa consilierilor Departamentelor de Cateheză și Tineret și cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

La această întâlnire online au participat organizatorii de tabere din protopopiatele: Piemonte 1, 2 și 3, Triveneto 2  și 4, Emilia Romagna 1, Toscana 2, Lazio 1 și Abruzzo. 

Timp de trei ore s-au discutat mai multe aspecte ce țin de organizarea taberelor şi a școlilor de vară din parohiile EORI. A avut loc mai întâi o scurtă sesiune de cunoaștere, în timpul căreia participanții au împărtășit câteva impresii despre tabăra organizată anul acesta.

S-au discutat apoi aspecte legate de structura programului, activitățile organizate, atelierele cele mai îndrăgite de copiii participanți, dar și aspectele care sunt de îmbunătățit și unele recomandări, precum organizarea momentelor de odihnă, alegerea structurii, implicarea și valorizarea tinerilor animatori. Un alt punct al întâlnirii au fost impresiile și condițiile de participare în Taberele ARC, organizate de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. 

Deși întâlnirea s-a desfășurat online, s-a creat o atmosferă de prietenie, un mediu deschis, în care participanții s-au simțit văzuți și recunoscuți pentru munca depusă în acest proiect atât de important din viața parohiilor – taberele şi școlile de vară cu tinerii şi copiii.  

Aceasta se dorește a fi o primă întâlnire de cunoaștere și discuție, dintr-o serie de întâlniri, care au ca finalitate crearea unui “Ghid de organizare al taberelor şi şcolilor de vară în EORI”, ghid care să fie un instrument de ajutor pentru toți cei care își doresc să organizeze tabere şi şcoli de vară în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

 

 

 

ro_RORO
Copy link