Selectează o Pagină

Loading

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Cu binecuvȃntarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la Parohia „Sfȃntul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Ravenna, s-a realizat un nou proiect intitulat „Înfrumusețarea Bisericii” .

Acest lucru  a putut fi posibil datorită accesării fondurilor – prevăzute în proiect și obținute de parohie – din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Biserica parohială este un punct de referință important pentru românii stabiliți sau veniți la muncă în orașul Ravenna și împrejurimi, ȋmplinind anul acesta 20 de ani de existență neȋntreruptă. Spațiul bisericii este împodobit și dotat cu cele necesare unei bune desfășurări a activității liturgice și catehetice, fapt din nou posibil prin finanțarea de anul trecut a două granturi din partea aceluiași departament (DRP).

Astfel, ȋn cadrul proiectului din acest an au fost achiziționate covoare pentru acoperirea integrală a spațiului liturgic, 12 icoane de dimensiuni mari pictate cu scene din viața Mȃntuitorului care vor fi amplasate ȋn naosul Bisericii şi alte 4 icoane cu profeți ai Vechiului Testament pentru iconostas.

Acest proiect are ca obiectiv principal perpetuarea valorilor culturale și educaționale românești, a credinței strămoşeşti ortodoxe prin conștientizarea apartenenței la patria mamă.

Mulțumim Departamentului Românilor de Pretutindeni pentru ajutorul acordat susținerii romȃnilor din oraşul Ravenna şi ȋmprejurimi cȃt şi tuturor ostenitorilor care au colaborat pentru realizarea acestui  proiect.


Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanţări nerambursabile proiectelor dezvoltate care urmăresc păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

Pr. Dan Gavril Vesea
Ravenna
ro_RORO
Copy link