Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de joi, 9 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul” (Protopopiatul Lazio III) din Roma (Pantano – Monte Compatri), păstorită de Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Țuțuroi.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba Te Deum, a binecuvântat cu agheasmă noul spațiu de slujire și crucile ce se vor pune pe noua biserică.

La momentul potrivit, ierarhul a hirotesit întru ipodiacon pe citețul Gavril Bostan pe seama Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Ostia.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, ierarhul a subliniat importanța deținerii unui spațiu de slujire propriu, mai ales în diaspora, unde, de obicei, parohiile cu greu dobândesc un spațiu al lor. Totodată, Preasfințitul Siluan i-a felicitat pe preotul și pe credincioșii parohiei pentru cumpărarea complexului ce găzduiește parohia.

Pentru merite deosebite și pentru osteneala depusă la amenajarea complexului parohial, părintele paroh Cristian Țuțuroi și membrii Consiliului și Comitetului Parohial au primit Gramată de apreciere.

La eveniment a fost prezent și domnul Gheorghe-Florin Cârciu, Secretar de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care, pentru deosebita implicare în susținerea activității pastoral-misionare a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a primit, din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Crucea Episcopală, cea mai înaltă distincție acordată mirenilor.

Noul complex parohial a fost achiziționat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, trecând printr-un proces de amenajare, fiind adaptat la necesitățile pastoral-misionare specifice tradiției ortodoxe. Complexul parohial este alcătuit din biserică, un spațiu ce va fi amenajat pentru activitățile catehetice, sociale și culturale și o curte generoasă.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link