Selectează o Pagină

Loading

În Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Grigorie cel Mare” din Roma Torre Angela au avut loc sâmbătă, 29 octombrie 2022, o serie de activități, la care a luat parte și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

În „Parco della Pace” (via Duilio Cambellotti, nr. 177, Roma), de la ora 16:00 s-a desfășurat proiectul „Un copac pentru viață”, organizat în colaborare cu Municipiul Roma VI și legat de proiectul național „Un albero per il futuro”, sub patronajul Carabinieri Forestali Biodiversità.

În cadrul acestui eveniment, desfășurat în prezența Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, a domnului Nicola Franco, președintele Municipiului Roma VI și a altor autorități civile din zonă, a avut loc plantarea unui măslin, de către copiii parohiei „Sfântul Grigorie cel Mare” din Roma Torre Angela. În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre faptul că, grija față de mediul înconjurător este datoria fiecărui creștin și că relația dintre mediu și om nu trebuie redusă doar la o satisfacere egoistă a nevoilor omului, ci la o conlucrare în care omul și oferă, nu doar primește.

Ierarhul a mulțumit autorităților civile ale Municipiului Roma VI pentru atenția arătată față de comunitatea română din capitala italiană și a îndemnat la o bună cooperare pe viitor. Domnul președinte Nicola Franco a felicitat comunitatea română din zonă pentru integrarea ei în viața capitalei și a subliniat faptul că, în Municipiul Roma VI, se găsește cel mai mare număr de străini, comparativ cu celelalte municipii ale Romei.

Un moment deosebit l-a constituit inaugurarea Bibliotecii Parohiale „Sfântul Ierarh Grigorie cel Mare, cu fond de carte atât pentru copii, cât și pentru adulți, în limbile română și italiană. Acest moment se înscrie în proiectul „Micul român pe meleaguri latine”, implementat de parohia sus amintită și realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Preasfințitul Siluan a vorbit celor prezenți la eveniment despre importanța bibliotecii parohiale, a timpului de calitate petrecut în fața cărților și i-a îndemnat pe participanți să se implice, în mod activ, în educarea tinerelor generații.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link