Selectează o Pagină

Loading

„Dependența şi dorul după Dumnezeu. Cauzele dependenței. Cum putem ajuta la vindecarea celor care par fără de vindecare.” Aşa s-a intitulat întâlnirea on line, organizată cu binecuvãntarea Ierarhilor noştri şi adresată tinerilor cu vârsta între 16 -35 ani.

Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Atanasie de Bogdania, care a făcut şi o sinteză remarcabilă a aspectelor duhovniceşti care definesc starea omului prins de suferința patimilor şi tămăduirea acesteia.

Tema a fost prezentată de către Dl. Andrei Mihai Nicolae, de la Iaşi, consilier ín domeniul adicțiilor, fost rocker, pancker şi raver, fost dependent de alcool şi de droguri. Abordarea unor aspecte sensibile legate de lumea dependențelor de tot felul a fost mai mult decât interesantă, având în vedere că cel care le vorbea tinerilor a trăit aceste experiențe de iad încă din adolescență. Invitatul nostru şi-a dezgolit sufletul prin mărturia personală despre viața lui trăită în patimi şi căderi din cele mai îngrozitoare, dar şi despre „venirea în fire” şi convertirea lui la Hristos, în momentul de față fiind un creştin asumat, soț şi tată a 7 copii.

Captivați de această sinceritate debordantă, tinerii au intrat repede în dialog şi au creat o interactivitate plăcută, care a prelungit cu mult timpul întâlnirii.

Vrednic de menționat este faptul că Dl. Andrei şi-a arătat toată disponibilitatea de a fi solicitat personal de către oricine are nevoie de consiliere în acest domeniu, de oricine suferă de vreo dependență oarecare şi consideră că poate să-i fie de folos.

Credem că acest dialog al sincerității dureroase, dar tămăduitoare în acelaşi timp, a adus o rază de lumină pentru tinerii prezenți, deschizându-le ochii minții asupra multor riscuri şi capcane care îi înconjoară la vârsta aceasta şi care le pun în pericol şi sufletul şi trupul.

Cu toții am conştientizat necesitatea continuării unor astfel de întâlniri, următoarea nădăjduind să fie la Roma.

Pr. Ilie Ursachi


ro_RORO
Copy link