Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 1 octombrie 2023, în ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, credincioșii din parohia din Varese și-au sărbătorit, anticipat, hramul, pe Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian și pe Sfânta Muceniță Iustina, cinstiți în fiecare an la data de 2 octombrie.

Cu această ocazie, cu binecuvântarea Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, părintele paroh Silviu State a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie alături de părintele Ioan Ajoiței din Ploiești.

Părintele paroh le-a vorbit credincioșilor despre importanța desei Împărtășanii și trăirea vieții, având ca model pe Domnul nostru Iisus Hristos. Totodată, a subliniat că, Sfânta Iustina, prin Dumnezeiasca Liturghie și prin Euharistie, a biruit puterea celui rău și a transformat pe Ciprian, dintr-un păcătos, într-un om al lui Dumnezeu. 

Bucuria duhovnicească ne-a umplut sufletele, cu atât mai mult cu cât Sfinții Ciprian și Iustina sunt mult iubiți de credincioșii ortodocși români din Provincia Varese, ca modele adevărate de întoarcere și viețuire în Hristos!

A consemnat, un participant.


ro_RORO
Copy link