Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia hramului, la Parohia „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma (IX) – La Rustica, păstorită de Preacucernicul Părinte Consilier Ilie Ursachi.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre praznicul de astăzi, al zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana, ca model de dragoste și de încurajare, întrucât, dragostea este izvor de sfințenie, iar Dumnezeu ne vrea pe toți sfinți.

Predica poate fi ascultată integral mai jos ⬇️

https://youtu.be/qJn9FtEDGQ4b

La momentul potrivit, ierarhul a hirotesit întru ipodiacon pe citețul Ioan Podariu pe seama parohiei gazdă.

La final, copiii de la școala parohială au colindat pe cei prezenți, iar părintele paroh a mulțumit ierarhului pentru slujire și pentru bucuria de a fi împreună cu comunitatea la ceas aniversar.


Parohia „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma (IX) – La Rustica a fost înființată în anul 2007, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale e Meridionale, fiind numit ca paroh părintele Ilie Ursachi, hirotonit preot de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în anul 2006 și desemnat, la acea vreme, cu organizarea viitoarei parohii. Până în anul 2019, parohia a fost găzduită într-o biserică catolică din zonă, iar din anul 2020 parohia folosește un spațiu amenajat cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este: Via Bernardino Bernardini, nr. 55, Roma

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link