Selectează o Pagină

Loading

S-a încheiat cel dintâi modul de evaluare al studenților Extensiei Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” de la Roma, desfășurat în prezență fizică pentru anul academic 2022 – 2023. Ne-am bucurat să vedem, în luna ianuarie, pe toți studenții din primii doi ani de studiu, care au avut ocazia să-și întâlnească  astfel și profesorii, față către față, după doi ani de cursuri exclusiv on-line. Salutăm totodată și eforturile făcute de către corpul profesoral în conceperea și participarea la acest modul intensiv, menit să ajute la fixarea și evaluarea cunoștințelor acumulate de-a lungul semestrului întâi. Privim cu mai multă încredere și spre viitoarele module ce se vor organiza în acest format inedit.

Șederea mai prelungită la Roma a permis studenților să aibă și o întâlnire duhovnicească și formatoare, la Centrul Eparhial, cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, bucurându-se și de o conferință susținută de Pr. Iustin, de la Mănăstirea Oașa. Întâlnirea face parte din seria de convorbiri duhovnicești regulate între chiriarhi și studenți, pe care Episcopia Italiei a inițiat-o anul trecut. 

Este cu adevărat o experiență frumoasă atât pentru studenți cât și pentru profesori să fie împreună pentru a aprofunda cunoștințele teologice, dar și pentru a le trăi în împărtășire prin participarea laolaltă la slujbe și prin vizitarea locurilor sfinte de la Roma. Aceste momente înălțătoare ne fac să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate, să mulțumim sfinților ocrotitori ai Romei și mai ales, să aducem din inimă un prinos de recunoștință Sfinților Trei Ierarhi – Vasile cel Mare, Grigore Teologul, și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii Învățământului Teologic, pentru tot ajutorul pe care ni l-au dăruit ! Ne rugăm lor, ca și pe viitor, să ne întărească în mărturisire și în perseverența de a cunoaște pe Dumnezeu și de ne face părtași tuturor celor care și-au găsit bucuria de a trăi în studiu și în rugăciune.

A consemnat Pr. Horia Grădinaruro_RORO
Copy link