Selectează o Pagină

Loading


Cu dorinţa şi conştiinţa recuperării şi asumării semnificaţiilor profund creştine ale portului popular românesc, credincioşii Parohiei Roma-Prima Porta au trăit o zi de mare sărbătoare, duminică, 5 iulie a.c., când în întreaga Episcopie Ortodoxă Română a Italiei a avut loc ediţia a VI-a a “Zilelor portului popular românesc”.

Îmbrăcaţi în costum popular tradiţional specific zonei de apartenenţă, creştinii ortodocşi de la Prima Porta au inteles la Sf. Liturghie şi în timpul programului artistic susţinut de corul parohial, după Sf. Liturghie, ca “a te îmbrăca” nu însemna în trecut doar un simplu gest cotidian, iscat de necesitate, de considerente estetice sau social-culturale, aşa cum îl trăieşte omul de astăzi, ci era o adevărată mărturisire de credinţă.

Prin portul popular, omul nu spunea doar că este român dintr-o anumită regiune a ţării sale, ci descoperea celui care îl privea că este creştin, că îi aparţine lui Dumnezeu, că viaţa de aici e plină de sens, de lumini şi umbre şi că, în cea viitoare, nostalgia paradisului exprimată prin acest port se încununează, se împlineşte în comuniunea deplină cu Cel mult dorit. După reusita acestui eveniment, nu putem spune decât: ”Slavă Ţie, Doamne, pentru praznicul vieţii, pe care l-ai binecuvântat!”

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO