Selectează o Pagină

Loading


Sâmbătă, 22 octombrie și duminică, 23 octombrie în Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Chianciano Terme, s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Portului Popular Românesc.

 Festival de tradiții și identitate românească “Din inimă de român”, care și-a propus să aducă în lumină bogatele tradiții culturale are românilor din toate zonele geografice, în cadrul căruia am prezentat lucrările realizate de-a lungul anilor în sezători și ateliere, și care are ca obiectiv conservarea zestrei de tradiții și obiceiuri strămoșești.

Participanții au avut posibilitatea să urmărească o prezentare de costume și cămăși tradiționale din diferite zone ale țării.  Costumele și cămășile colecție personală ale persoanelor din comunitatea noastră, piese unice, care istorisesc povestea celor care le-au cusut și purtat.

De asemenea au fost expuse lucrările de artizanat ale copiilor și tinerilor, precum și alte obiecte tradiționale românești, cum ar fi farfurii de Horezu, linguri de lemn și semne de carte pictate.

„Când ai identitate, o deții, o cunoști și poți să o exprimi, atunci poți să spui că știi cine ești. Pentru a-ți lectura identitatea trebuie să știi povestea lumilor pe care le porți în traistă. ” (Ioan Sorin Apan)

A consemnat Psa. Cristina Lișman Horbaniuc


ro_RORO
Copy link