Selectează o Pagină

Loading


Duminică, 23 octombrie, Parohia Reggio Emilia 1, a fost gazda Festivalului „Din inimă de român”.

Această manifestare s-a dorit a fi o aleasă mărturie în vederea promovării și întăririi identității de neam.

Pentru mulți dintre copiii și tinerii prezenți au fost momente unice, care i-au ajutat la cunoașterea valorilor strămoșești.

Locul ales pentru întâlnirea cu cântecul și jocul popular a fost Parcul Alcide Cervi, din Reggio Emilia, unde, într-un cadru natural, ne-am bucurat de frumusețea regăsirii cu frumoasele costume populare, cu poezia și cu doina strămoșească dar, mai ales, cu cântecul și jocul din cele mai multe zone ale României Mari, interpreți fiind nimeni alții decât reprezentanți ai Parohiilor noastre.

Domnul Profesor Tudor Gheorghe Grosu, doctor în Arte, membru de mare cinste al Parohiei Reggio Emilia 1 și președinte al Asociației socio-culturale „Mihai Eminescu” a prezentat elemente de aleasă bogăție spirituală și culturală pentru o mai bună cunoaștere și promovare a identității noastre naționale.

Invitat de onoare a fost Domnul Nicolae Paliț, Artist al Poporului din Republica Moldova, care, prin muzica domniei sale, a încălzit inimile tuturor celor prezenți.

Pentru buna împlinire a evenimentului a fost necesară prezența tinerei familii Cristina și Andrei Bejenariu, absolvenți ai Academiei Muzicale din Chișinău, care au încântat publicul cu vocile lor, asigurând în același timp și suportul tehnic necesar unui spectacol de mare înălțime!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Mass-media Protoieria Emilia Romagna I


ro_RORO
Copy link