Selectează o Pagină

Loading

Duminică 30 octombrie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, la parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” Torino 2, s-au desfășurat activitățile prilejuite de Festivalul de tradiții și de identitate românească „Din inimă de român”.
Programul festivalului a fost deschis de copiii Grupei Mari, sub îndrumarea doamnei preotese Amalia Roșu, cu cântecul „Căciula” de Ion Hagiu, după care a urmat programul folcloric al copiilor din
Ansamblul Folcloric „CARPATICA” -Torino al CCTIR-Centrul de Cultură și Tradiție Italo-Românească A.P.S. din Torino, condus de doamna Elisabeta Cioată-Burduja.
Îmbrăcați de sărbătoare în costume populare românești din diferite zone ale țării, copiii au cântat și recitat cântece și poezii din tezaurul etnofolcloric al poporului nostru.
După prezentarea câtorva costume din diferite zone ale României, părintele Vasile Istina i-a îndemnat pe copii dar și pe cei prezenți să ducă pe mai departe aceste bogății culturale și spirituale prin care se identifică neamul nostru românesc.
În încheiere, ca semn de mulțumire și încurajare, au fost înmânate celor două grupuri de copii și tineri, diplome de participare, bucurându-se apoi cu toții de agapa frățească.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

GRUPA MARE

GRUPUL CARPATICA 1

GRUPUL CARPATICA 2

GRUPUL CARPATICA 3

ro_RORO
Copy link