Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 11 decembrie 2022, parohia Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril, Patriarhii Alexandriei din localitatea L’Aquila, a găzduit festivalul de colinde organizat de  către Protopopiatul Abruzzo – Molise. Pe lângă grupurile școlilor parohiale din cadrul protopopiatului nostru, ne-am bucurat și de prezența grupului psaltic Sfânta Mare Muceniță Chiriachi al Catedralei Episcopale din Huși.

Grupuri de colindători din parohii au fost ascultați de peste 500 de persoane veniți la sărbătoare sau urmărind transmisia online, fiind împărtășite frumoase și autentice momente de tradiție și duhovnicie ortodoxă românească.

Tot în cadrul festivalului de colinde s-a anunțat rezultatul campaniei de strângere de fonduri intitulată sugestiv Maratonul Milosteniei, campanie prin care parohiile din cadrul protopopiatului Abruzzo – Molise în colaborare cu asociația San Lorenzo dei Romeni filiala Pescara, au strâns suma de 4500 euro. Acești bănuți vor contribui la achiziționarea unei proteze definitive pentru un tânăr de douăzeci de ani, Adelin, căruia în urma descoperirii unei tumori la un picior acesta a suferit o operație chirurgicală de amputare. Această colectă reprezintă un mic gest de speranță pentru Adelin și părinții săi care mai au de crescut patru copilași minori.

Evenimentul s-a finalizat prin mulțumirile aduse de către Părintele Protopop Alin Iarca părintelui Ioan Cozmîncă și tuturor colaboratorilor implicați în organizarea evenimentului, membrii ai parohiei din localitatea L’Aquila.

Click pentru a urmări festivalul integral

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat Pr. Petru Voicu

 

ro_RORO
Copy link