Selectează o Pagină

Loading

În Duminica Mironosițelor a avut loc Festivalul Bucuriei în protopopiatul Triveneto II. Gazda evenimentului a fost Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Bassano del Grappa. Festivalul a întrunit parohiile protopopiatului în următoarele secțiuni: artistic (cântec, dans), pictură, șah și footbal.

În cadrul Festivalului a fost prezentată cartea „Identitatea românească în Diaspora Italiei” având ca autor pe doamna Ionița Timiș, profesor la Colegiul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca. Doamna profesor având deja o lungă relație de parteneriat cu întreaga diaspora românească și în special cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Alături de parohii, invitații din Ansamblul Moldovița au adus o frumusețe deosebită prin dansul popular românesc.

La final, părintele protopop Gabor Codrea, a oferit tuturor participanților diplome de participare pentru fiecare secțiune la care s-a participat. Momentele au avut o încărcătură deosebită de tinerețe dăruită de participanți. Cântecul, dansul și bucuria au fost coordonatele care au înfrumusețat această ediție a Festivalului Bucuriei de anul acesta.

Mulțumiri deosebite pentru organizare, se oferă părintelui Cristian Mănăşturean, paroh al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului din Bassano del Grappa, Consiliului Parohial și Comitetului Parohial.

A consemnat Pr. Ionuț Dascălu, Consilier al Departamentului pentru Tineret

 

ro_RORO
Copy link