Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 18:00, la Basilica dei Santi XII Apostoli, (Piazza dei Santi Apostoli, nr. 51), din Roma, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Concertului de colinde „Tradiții prin ochii copiilor”. Concertul este organizat de Asociația „Împreună pentru Athos”, în colaborare cu Academia Română din Roma, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și postul național românesc de radio „Radio România”, cu patronajul Ambasadei României în Italia, Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și Ambasadei Republicii Moldova în Italia.

La eveniment va participa și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care va transmite un gând de binecuvântare.

Ca și în edițiile anterioare, protagoniștii evenimentului vor fi copiii români, printre care se numără și cei trei prezentatori: Miriam Cosma, Teodora Surubaru și Stefano Gravelli. Atât ei, cât și toți ceilalți copii născuți în Italia, protagoniști ai „Colindei”, ne vor însoți pentru a descoperi tradițiile transmise de părinți și pe care le-au aprofundat mai bine frecventând parohiile și cursurile de limba română.

La această a VIII-a ediție, îmbogățită de prezența unor noi formații corale, vor participa: Corul de copii al Parohiei „Sfântul Mucenic Laurențiu, arhidiaconul”, din Pavona, Corul de copii al Paraclisului „Adormirii Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial de la Roma, Corul Parohiei „Sfântul Proroc Ieremia” din Guidonia, Corul polifonic „Sfântul Roman Melodul” al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și Corul de tineri Nepsis al Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Roma.

Invitații speciali din România sunt Corala „Theotokos” a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” de la Brad (Hunedoara), Maria Moldovan din Cluj Napoca, și Eva Duru, la harpă, care va cânta câteva colinde tradiționale românești.

Evenimentul este coordonat de Elena Postelnicu, corespondent în Italia pentru Radio România Actualități.


ro_RORO
Copy link