Selectează o Pagină

Loading

Joi, 19 ianuarie 2023, când frații noștri din Basarabia și Bucovina de Nord au prăznuit Dumnezeiasca Arătare a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos de la râul Iordan (Botezul Domnului), Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mucenic Mina” – Roma IV (Palestrina), păstorită de părintele Iurie Hîncu.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a subliniat faptul că Praznicul Dumnezeieștii Arătări ne descoperă temeiul credinței noastre în Sfânta Treime și ne învață să ne închinăm la un singur Dumnezeu Care este, în același timp, Treime. Aceasta ni se descoperă, după cum ne spune Evanghelia, la râul Iordan, la botezul Domnului, când Tatăl cel Ceresc, prin glasul Său, mărturisește despre Iisus Care Se botează, zicând: „Acesta este Fiul Meu cel Iubit”, iar Duhul, în chipul de porumbel, a adeverit, a întărit adevărul spus prin cuvântul Tatălui. Toate acestea au fost văzute, auzite și mărturisite de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Pătrunderea în taina Sfintei Treimi se face prin rugăciune și încredere, crezând pentru a înțelege și nu invers, după cum omul de astăzi vrea, ca întâi să înțeleagă pentru a crede. Necredința și păcatul duc la întuneric, iar dacă credința este întunecată, înțelegerea devine cu neputință. Lumina lui Dumnezeu intră în inima omului care dorește Să-L cunoască, asemenea razei de soare, care luminează încăperea, pătrunzând prin fereastră, chiar dacă sticla este de culoare mai întunecată.

Preasfințitul Siluan i-a îndemnat pe cei prezenți să mărturisească, din toată inima, credința în Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, urându-le ca sărbătoarea Dumnezeieștii Arătări să le aducă pace și nădejde, sănătate și mult ajutor de sus.

Parohia „Sfântul Mucenic Mina” – Roma IV (Palestrina) face parte din Misiunea „Sfântul Ierarh Nicolae, ce coordonează pastorația fraților noștri basarabeni și bucovineni din Bucovina de Nord.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

👇 Ascultă predica 👇


ro_RORO
Copy link