Selectează o Pagină

Loading

În ziua prăznuirii Duminicii Tuturor Sfinților, 11 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial de la Roma.

Preasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre faptul că, în sfinții lui Dumnezeu, cinstiți imediat în prima Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, se văd roadele lucrării Duhului Sfânt, într-înșii strălucind chipul Dumnezeirii, prin Harul cel aducător de viață, primit prin Duhul lui Dumnezeu, după cuvântul psalmistului David care zice „Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Lui, Dumnezeul lui Israel (Psalmi 67,34). Unii sfinți strălucesc mai mult decât alții, unii fiind mai exigenți în cele duhovnicești, alții mai blânzi, iubitori și iertători, fiecare dintre noi găsind în sfinții Domnului ceea ce nouă ne lipsește.

PS Atanasie a subliniat faptul că, sfinții ne sunt modele pentru viața noastră duhovnicească, suferința îndurată de dânșii prefăcându-se în bucurie duhovnicească, defăimarea altora la adresa lor, în laudă adusă Domnului și moartea trupească în chinuiri, în începutul veseliei vieții veșnice. Totodată, sfinții nu vor să se despartă de noi, cei din lumea această, cei căzuți în neputințe, dureri și neașezări ale sufletului și inimii, ei fiind mijlocitori pentru noi în fața lui Dumnezeu.

⬇️ Predica Preasfințitului Atanasie de Bogdania de Bogdania poate fi ascultată integral mai jos ⬇️

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link