Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 9 iulie 2023, (Duminica a cincea după Rusalii – Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei), Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul Eparhial de la Roma.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a subliniat faptul că, în minunea de astăzi, ni se descoperă o lecție a suferinței izvorâtoare de har, la care Domnul îi duce pe ucenicii Săi, spre a înțelege învățăturile dobândite în timpul petrecut alături de El, fiindu-I martori la diverse minuni, izvorâte din dragostea Lui pentru lume. În starea de suferință a celor doi demonizați se oglindește starea noastră de întemnițați de propriile păcate, neputințe și gânduri, păstrate în inimă și de care nu reușim să ne eliberăm.

Omul, a evidențiat ierarhul, nereușind să depășească propriile neputințe și dureri, a învățat să le reverse peste aproapele său. De aici, din această stare, izvorăște strigătul de ajutor către Dumnezeu a celui împovărat de păcate, care învață că răbdarea este virtutea prin care va primi răspuns la strigătul său. Cel care rabdă, învață să iubească, iar cel care iubește se îmbracă în haina răbdării.

Preasfințitul Atanasie de Bogdania a îndemnat pe cei prezenți să cultive taina răbdării, căci din ea va rodi mântuirea. Prin răbdare, Îl facem pe Dumnezeu să se minuneze de noi. Alături de răbdare, a continuat ierarhul, să se așeze taina iertării, a pocăinței și a rugăciunii, rupând astfel lanțul suferinței și aducând binecuvântare.

👇 Predica poate fi ascultată integral mai jos 👇

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link