Selectează o Pagină

Loading

Duminica a 14-a după Rusalii (Pilda nunții fiului de împărat), 28 ianuarie 2024, a fost zi de mare bucurie pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi” din Roma-Borghesiana, păstorită de Preacucernicul Părinte Nicolae Strugaru.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-au aflat în mijlocul comunității și, înconjurați de un sobor de clerici, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Corul Tronos al Catedralei Patriarhale din București, condus de către Arhidiaconul Mihail Bucă.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a ținut un cuvânt de învățătură, tâlcuind evanghelia zilei, ce poate fi ascultat mai jos ⬇️

Bucuria zilei a fost încununată de primirea în dar, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a unui veșmânt al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale cărui moaște se află în Catedrala Patriarhală. Odorul de mare  preț a fost dăruit parohiei de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Părintele paroh a mulțumit, în numele întregii comunități, Întâistătătorului Bisericii noastre pentru binecuvântarea oferită în vederea primirii veșmântului Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru demersurile făcute, Preasfințitului  Părinte Varlaam Ploieșteanul pentru purtarea odorului de mare preț și Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania pentru bucuria slujirii.


Parohia „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi” din Roma-Borghesiana a fost înființată la data de 1 ianuarie 2004, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. În anul 2008, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan îl numește ca preot paroh pe părintele Dumitru Simuț, iar, din anul 2017, preot paroh a fost numit părintele Nicolae Strugaru. Adresa bisericii este: Via Bolognetta, 60, Borghesiana (Roma).

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link