Selectează o Pagină

Loading

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și binecuvântarea ierarhilor Episcopiei Italiei, Episcopul Siluan și Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, în parohia ortodoxă română Sfântul Ioanichie cel Mare din Arzachena, Sardinia s-a desfășurat evenimentul Din inima de român.

Cu ajutorul enoriașilor a fost realizat un spațiu românesc în biserica parohiei, aici, în nordul Sardiniei. În timp ce lumea desacralizata primește sărbătoarea de import occidental, Halloween-ul, unde la putere sunt sperietorile, scheletele și dovlecii animați, Biserică Ortodoxă Română încearcă să arate celor mici ca aceste lucruri nu fac parte din Tradiția noastră strămoșească, nu sunt parte integrantă a vieții creștine care îl are în centru pe Dumnezeu cel în Treime lăudat. Credința și identitatea națională, atitudinea morală, aducătoare de pace și iubire între semeni, a fost astăzi punctul de referință în parohia mai sus menționată. Cei prezenți au purtat costume populare si putut admira diverse obiecte românești dar și produsele de sezon, gustând din tradiționalul cozonac făcut în casa, zacuscă, dulceață și tot felul de bunătăți de acasă.

Părintele paroh Vasile Valesecanu a pus în vedere faptul ca acest eveniment aduce mai aproape țara natală de inima românilor aflați pe insula Sardinia subliniind faptul că oriunde se săvârșește Sfânta Liturghie acolo este acasă. Străin de casă este doar omul ce nu participă la Sfintele Slujbe, oriunde s-ar afla. În cadrul Sfintei Liturghii se unesc rugăciunile romanilor de pretutindeni, spre mântuire.

La sfârșitul evenimentului enoriașii parohiei au putut să ia acasă cărți sau reviste ortodoxe din biblioteca parohiei reorganizata în aceste zile. Se pot găsi peste 125 de numere din revista Familia Ortodoxă, alături de volumele Părintelui Cleopa sau alte titluri de bun folos duhovnicesc. Biblioteca este deschisă mereu spre sprijinirea celor ce caută cuvânt de folos și ziditor de suflet.

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!

ro_RORO
Copy link