Selectează o Pagină

Loading


Sâmbătă, 3 iulie 2021, în Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma, a avut loc depunerea jurământului de către prima generație de studenți ai Extensiei de la Roma a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române, prin decizia sinodală nr. 3432 din 6 iulie 2017, în luna septembrie a aceluiași an, la Roma, au debutat cursurile Extensiei Facultății de Teologie din București, având ca unică secțiune „Teologia Pastorală”.

Extensia de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, aflată sub tutela Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, își propune să-și atingă obiectivul pentru care a luat ființă, acela de a împărtăși celor chemați cunoașterea lui Dumnezeu și de a asigura, astfel, slujitorii Bisericii din diaspora. Astfel, cei care își doreau să studieze Teologia Pastorală și, din pricina distanței față de țară, nu reușeau, astăzi au posibilitatea să-și împlinească acest deziderat. În cadrul Extensiei sunt înscriși, până acum, studenți din mai multe țări europene și chiar din Statele Unite ale Americii, fapt ce confirmă necesitatea acestui proiect.

La evenimentul desfășurat în incinta Centrului Eparhial de la Roma au participat Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preacucernicul Părinte Prof. Dr. Ioan Moldoveanu, Decanul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, Preacucernicul Părinte Lect. Univ. Mihai Aurel, Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și domnul Ministru Consilier Gheorghe Miloșan, reprezentantul Ambasadei României în Republica Italiană. După discursurile oficiale ale acestora, susținute în reședința episcopală, a urmat depunerea jurământului de către 26 de absolvenți ai primei generații, 23 fiind din Italia, iar 3 dintre ei din Spania.

La final, toți studenții au primit diplome de absolvire.

În luna septembrie 2021, va avea loc o nouă sesiune de admitere la Extensia de la Roma a Facultății, cu nădejde că, pe viitor, se va înființa chiar și o secțiune de Master în Teologie.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

ro_RORO
Copy link