Selectează o Pagină

Loading

Duminică 04 Decembrie 2022, după ce s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la parohiile Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din localitatea Pescara și parohia Sfântul Ionichie cel nou de la Mușcel din localitatea Vasto s-a sărbătorit Ziua națională a României.

Copiii școlilor parohiale au susținut concomitent, atât la Vasto cât și la Pescara un program artistic de cântece și poezii destinate zilei naționale a României.

După serbare au fost prezentate de către preoții parohi ai celor două parohii, proiectele realizate ca urmare a unui Grant pentru educație obținut din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

La finalul acestei zile, copii celor două parohii care frecventează cursurile școlilor parohiale s-au bucurat de primirea a 68 de tablete, achiziționate prin sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Școlile parohiale au rolul de a-i ajuta pe copii să petreacă mai mult timp împreună, într-un cadru și anturaj determinate de valorile creștine ortodoxe, care să constituie o alternativă solidă într-o lume marcată de tendințe ideologice individualiste şi secularizante, care slăbesc unitatea familiei şi pacea socială. Este esenţială cultivarea unei legături statornice şi a unei cooperări rodnice între Familie și Biserică .

Acest proiect are ca obiectiv principal perpetuarea valorilor culturale și educaționale românești prin conștientizarea apartenenței la identitatea națională lingvistică de copiii născuți în familiile mixte, dar și a copiilor care provin din zone diferite ale țării sau chiar de etnii diferite.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanţări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ, care urmăresc păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

Frumos spunea Sadoveanu: „Patriotismul nu înseamnă ură împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenția că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic.”

 

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO