Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, în sala parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” a parohiei „Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel” din localitatea Vasto, credincioși din parohie au participat la cursul de prim ajutor BLS-D (Basic Life Support and Defibrillation).

Acest curs face parte din proiectul „Identitate românească în context european”, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și a fost organizat de  către parohia „Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel”– Vasto, în parteneriat cu centrul de formare permanentă „Emergency School” – Chieti.

Cursurile au fost susținute de către domnul Prof. Dr. Romano Torto, asistent în cadrul Serviciului de urgență, și domnul Dr. Emiliano Bruni .

În cadrul cursului, cursanții au dobândit abilități de acționare și acordare a primului ajutor unei persoane sau unui copil aflat în stop cardio-respirator, aplicarea corectă a manevrei Heimlich și folosirea corectă a defibrilatorului cardiac. 

Manevra Heimlich este metoda de dezobstrucţie a căilor aeriene, în cazul unui pacient care se sufocă prin aspirarea unui corp străin.

La final, toți cursanții au primit un atestat de participare și o legitimație care confirmă că persoana este instruită să acționeze și să acorde primul ajutor de bază și este abilitat să folosească defibrilatorul cardiac.


ro_RORO
Copy link