Selectează o Pagină

Loading

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, joi 07 decembrie 2023, a început cursul de formare de voluntari și animatori pentru taberele și școlile de vară. Cursul se desfășoară în perioada 7-9 decembrie în localitatea L’Aquila și este organizat de către protopopiatul Abruzzo-Molise.

Întâlnirea va cuprinde o parte teoretică, unde participanții vor învăța despre importanța animatorului, metode de lucru în echipă, dar mai ales vor deprinde prin practică: jocuri de echipă, de cunoaștere și de comunicare, teme abordate pe parcursul întâlnirii, lucruri de care tinerii voluntari au nevoie pentru a însoți lucrarea lor de voluntariat și animație în tabără. La curs participă 28 de tineri și adulți din trei protopopiate Abruzzo-Molise, Campania și Marche.

Participarea la această formare destinată voluntarilor și animatorilor pentru taberele și școlile de vară poate aduce numeroase beneficii. Astfel, cursurile vor ajuta la dezvoltarea abilităților de coordonare a activităților de grup, luând în considerare aspecte precum organizarea, comunicarea și gestionarea conflictelor.

Cursul ajută la înțelegerea mai bine a comportamentului și nevoilor copiilor și ajută pe participanță să învețe tehnici eficiente de interacțiune și îndrumare. Participanții au ocazia de a cunoaște alți voluntari și animatori, cu care vor realiza colaborări viitoare și își pot împărtăși experiențe și idei.

Această formare destinată voluntarilor și animatorilor pentru taberele și școlile de vară va oferi resurse și instrumente necesare pentru a desfășura cu succes activitatea și reprezintă o experiență memorabilă copiilor. Este o oportunitate de creștere și de a face o diferență în viața tinerilor.


ro_RORO
Copy link