Selectează o Pagină

Loading

Marți, 2 iulie 2024, au continuat cursurile Universității de Vară, organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei prin Centrul de Studii Teologice „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”, în prezența Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Prima zi, luni, 1 iulie 2024, a fost dedicată dezbaterilor provocate de către Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, prin susținerea conferințelor cu titlul „Obligația pastorală perpetuă: revitalizarea dragostei în perimetrul familiar, profesional, comunitar” și „Preoție și jertfelnicie. Demnitatea suferinței în viața duhovnicească”.

A doua zi, marți, 2 iulie 2024, domnul Adrian Lemeni, Consilier Patriarhal Onorific, Conferențiar universitar și Director al Centrului de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, a susținut prima parte a conferinței „Implicațiile sistemului tehnologic în contextul actual”, iar Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia a susținut conferința „Regulile paternității responsabile în familie și în societate: Prea multă mamă și prea puțin tată în viețile copiilor noștri”.

De asemenea, PC Părinte Gabriel Cerbu, Consilier în cadrul Departamentului Educațional al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a prezentat MEDIATECA, o bază de date cu cărți, reviste și volume, în format digital, puse la dispoziția clericilor, studenților și a celor interesați în a aprofunda studiul teologic.

Zilele următoare vor fi dedicate conferințelor susține de Conf. Univ. Dr. Adrian Lemeni.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link