Selectează o Pagină

Loading

Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Melania Romana” din Ragusa, Protopopiatul Sicilia, a fost, joi 24 noiembrie 2022, gazda Conferinței Semestriale de toamnă, la care au participat preoții și diaconii din protopopiatele din zona de Sud a Italiei.

Ziua a început prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi participanți la eveniment. Preasfinția Sa a prezidat Conferința Semestrială care a avut loc după Dumnezeiasca Liturghie.

Preacucernicul Părinte Dragoș Pavel, parohul bisericii „Învierea Domnului” din Massa, a susținut conferința cu titlul „Rugăciunea în viziunea Sfântului Simeon, noul Teolog”, subliniind faptul că prin rugăciunea neîncetată se atrage lumina Duhului Sfânt, iar cel aflat într-o astfel de stare nu mai are nevoie să laude pe Domnul dimineața, la prânz și noaptea, dat fiind faptul că el laudă pe Domnul necontenit.

În cadrul întâlnirii, PS Părinte Atanasie de Bogdania a prezentat participanților diferite proiecte inițiate de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, printre care: revista THEOLOGICA, ajunsă la al doilea număr, lansarea proiectului „Chipuri Misionare”, lansarea volumului „Slujire și pastorație ortodoxă românească în Peninsula Italică”,  noutățile de pe portalul creștin-ortodox THEOFANIA.ro, anunțând de asemenea evenimentele viitoare din Eparhie.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link